Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Προγράμματα δράσης και έργων του Δήμου Δάφνης Υμηττού

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου συνήλθε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και συζήτησε για τα έργα που προγραμματίζονται στο δήμο. Ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανακοίνωσε τα αναπτυξιακά προγράμματα και έργα αναφορικά με την πόλη μας
 Έργο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης είναι να : α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο. γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού,  ο οποίος και προήδρευσε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.  


Ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανακοίνωσε πως θα επεκταθεί η πράσινη διαδρομή και πέρα από την Ηλιουπόλεως στο υπόλοιπο κομμάτι της πλατείας της Αγίας Φωτεινής στον Υμηττό. Το έργο ανάπλασης στον Άι Γιώργη της Δάφνης συνεχίζεται  και θα καλύψει το ¼ τμήμα της Δάφνης. Το παλιό κτίριο του ΠΙΚΠΑ στην πλατεία Τσαλαγανίδη θα αναδιαμορφωθεί. Παράλληλα είναι στη φάση της δημοπράτησης 82 δρόμοι συνολικά σε όλο το δήμο και τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το έργο. Ανακοινώθηκε επίσης ότι πριν τον Οκτώβρη θα γίνει η δημοπράτηση για το 5ο Νηπιαγωγείο στη Δάφνη και έχει κατατεθεί πρόταση στον ΟΣΚ για την ανακατασκευή των σχολείων της Προύσης.  Τέλος του 2014 με αρχές του 2015 θα είναι παραδοτέο. Επιπροσθέτως ετοιμάζεται μελέτη για την ανάπλαση του Λόφου Γερμανού. Προβλέπεται γενική παρέμβαση στο άλσος Πέτρου και Παύλου. Τέλος, ανακοινώσε ότι έχει κατατεθεί πρόταση κοστολογημένη τόσο για το φωτισμό του γηπέδου στα Νταμάρια , όσο και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων γενικότερα στον συγκεκριμένο χώρο. Μεγάλο μέρος από αυτές τις προτάσεις θα υλοποιηθεί.


Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι φορέων που εξέφρασαν τις απόψεις τους επί των θεμάτων και συμφώνησαν όλοι στην τόνωση του κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.


 


1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω πως τα αναπτυξιακά προγράμματα αξιοποιούνται κατάλληλα, τόσο από την αυτοδιοίκηση, τόσο και από τις εταιρείες. Με ενδιαφέρει και μένα ένα πρόγραμμα ενίσχυσης για την επιχείρησή μου, γι αυτό έχω απευθυνθεί στην εταιρεία που με συμβουλεύει σε διάφορα θέματα https://www.revivalsa.com/anaptyxiaka-programmata-w-53155

    ΑπάντησηΔιαγραφή