Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Σπιτική κουζίνα του Δήμου Δάφνης Υμηττού




Μία έξυπνη και συλλογική πρωτοβουλία του Δήμου Δάφνης Υμηττού, λίγο μεράκι και κέφι για δουλειά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να απαντήσει κανείς στην οικονομική κρίση.


Ιδιαίτερα όταν αυτή η πρωτοβουλία αφορά στην καθημερινή τροφοδοσία των πολιτών με σπιτικό, καλομαγειρεμένο και πιστοποιημένο υγειονομικά φαγητό για όλους τους πολίτες χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Τα πάντα είναι οργάνωση και μεθοδική δουλειά αν θέλει κανείς να απαντήσει αποτελεσματικά στις προκλήσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που όλοι οι πολίτες βιώνουν.

Ο δήμος Δάφνης Υμηττού λοιπόν έπιασε τον «ταύρο από τα κέρατα», προσφέροντας καθημερινά και σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, καλό φαγητό με κόστος μόνο 2,5 ευρώ. Στο δήμο Δάφνης Υμηττού λειτουργεί στα δύο ΚΑΠΗ του δήμου, το ένα στη Δάφνη και το άλλο στον Υμηττό. Οι πολίτες χωρίς να χρειάζεται η εμφάνιση κάποια ειδικής κάρτας ή ταυτότητας, είναι ή δεν είναι δημότες και εργαζόμενοι ενός του Δήμου μπορούν να προμηθεύονται το καλομαγειρεμένο και νόστιμο γεύμα τους καταβάλλοντας το αντίτιμο που προαναφέραμε. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε επτά διαφορετικά πιάτα.

Πρόκειται λοιπόν για ένα κοινωνικό τοπικό πρόγραμμα από το Δήμο και τον Οργανισμό Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου
που θα προσφέρει φρέσκο σπιτικό φαγητό πιστοποιημένης ποιότητας σε χαμηλές τιμές. Τα μέρη στα οποία θα διατείθεται η «Σπιτική Κουζίνα», με πολλαπλές επιλογές, είναι τα εξής:
-Α” ΚΑΠΗ Δάφνης (Βύρωνος 65 & Αλεξάνδρας, Δάφνη
-Α” ΚΑΠΗ Υμηττού (Παπαστράτου 14,Υμηττός)
Τηλέφωνα: 213 203 7853, 210 9700300, 2107629770
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-16:00


Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη που αποκομίζει ο πολίτης από αυτό το πρόγραμμα δράσης του Δήμου;

1) Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ποιοτικό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι στην τιμή των 2,5 ευρώ.

2) Η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει αποτελεσματικό και εγγυημένο ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων καθώς και άψογο υγειονομικό έλεγχο του παραγόμενου γεύματος.

3) Η προμήθεια του γεύματος γίνεται χωρίς προαπαιτούμενα. Όλοι οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα γεύματα αυτά στα δύο ΚΑΠΗ του δήμου, το ένα στη Δάφνη και το άλλο στον Υμηττό.

4) Δεν πρόκειται για συσσίτιο. Πρόκειται για πρόγραμμα προετοιμασίας σπιτικών γευμάτων ελληνικής σπιτικής κουζίνας σε πολύ χαμηλή τιμή κα μάλιστα με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επτά διαφορετικά φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου