Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αλλαγές των λεωφορειακών γραμμών στην πόλη μας

Από τις 28 Ιουλίου τροποποιήθηκαν οι λεωφορειακές γραμμές στην πόλη μας. Θα δούμε κατά πόσο είναι στην υπηρεσία του πολίτη αν και δεν έγιναν με τέτοια κριτήρια και θα επανέλθουμε.
Οι νέες διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών που τροποποιούνται με τη λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό στα Νότια Προάστια και αφορούν την περιοχή μας είναι οι εξής:


                 Κυκλική λεωφορειακή γραμμή 141 “ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ”: 
Από Αφετηρία στο Σταθμό Μετρό «Δάφνη», αριστερά λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου, αριστερά Ελπιδοφόρου, δεξιά λεωφόρο Αγ. Δημητρίου, συνέχεια Αναπαύσεως, αριστερά 25ης Μαρτίου, δεξιά λεωφόρο Αγ. Δημητρίου, συνέχεια λεωφόρο Καλαμακίου, δεξιά λεωφόρο Ποσειδώνος, δεξιά Γρ. Αυξεντίου, δεξιά Θουκυδίδου, αριστερά λεωφόρο Καλαμακίου, συνέχεια λεωφόρο Αγ. Δημητρίου, αριστερά στο Σταθμό Μετρό «Δάφνη» (Αφετηρία).

Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 “ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ–ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)”Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Δάφνη» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελληνικό-Αερολιμένας Αθηνών παραμένει ως έχει.
Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε   141 “ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ” και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 “ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ–ΚΑΛΑΜΑΚΙ”. Οι νέες γραμμές  θα λειτουργούν ως τροφοδοτικές γραμμές των σταθμών μετρό «Δάφνη» και «Αργυρούπολη». Η διαδρομή της γραμμής 141 θα καλύπτει το τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 από το Στ. Μετρό Δάφνη έως την λεωφ. Ποσειδώνος στο Καλαμάκι, ενώ η διαδρομή της γραμμής 142 θα καλύπτει το υπόλοιπο τμήμα  της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 καθώς και τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 247, έως το σταθμό Μετρό «Αργυρούπολη».


 Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 \"ΣΤ.ΔΑΦΝΗ – ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ\"  λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή  καλύπτεται συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 131 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗΣ–ΑΜΑΞ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΥΜΗΤΤΟΣ–ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» και 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ–ΥΜΗΤΤΟΣ–ΒΥΡΩΝΑΣ».

Πηγή: www.oasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου